Sommerferie i Kroatien 2011

 

Jamen... Nu har jeg skrevet denne overskrift flere gange men...

Turen i år gik for en gangs skyld til Kroatien, vi har nu efterhånden besøgt landet rigtigt mange gange og aldrig blevet skuffede. I år var ingen undtagelse !

Det er altså ikke løgn !

Igen i år (for anden gang) har vi reserveret plads på Bijevala Uvala, og fik en plads lige ved siden af hvor vi boede sidste år. Det er ikke verdens største pladser og det kniber med at have plads til teltet, til gengæld er der hav udsigt og masser af luft når temperaturen stiger.

Man kan ikke reservere en bestemt plads, men der imod et område, og det fungere faktisk ganske godt.

Vi kørte hjemmefra lørdag morgen og ankom til Katzenkopf lørdag ca. kl. 16.00

Link til Katzenkopf

Pladsen har nu fået bom og adgangskort, og vi frygtede et øjeblik at vi ikke længere kunne komme tideligt afsted. Men systemet er lavet så bommen kan åbnes fra kl. 5.00 hvilket er helt fint for os.

Katzenkopf er en super overnatningsplads som vi stort set besøger hvert år, det passer med at vi er halvvejs i Kroatien.

Vi forlod Katzenkopf kl. 5.00 og kørte i regnvejr hele vejen til Slovenien hvor det klarede op, herefter sol og varme resten af vejen til Kroatien,

Vi ankom til pladsen omkring kl. 16.00

Klar til en gang grill... Det kan bare ikke betale sig, det er billigere at spise på resturanten !

En af fordelene ved at være på den samme plads, er at vi kender området. Vi behøver ikke ud for at lege turister,

vi kender de gode resturanter såvel på pladsen som udenfor. Vi kender byerne omkring os, og ved hvor man kan handle

til fornuftige priser. Det er stadig billigt i Kroatien, ikke så billigt som da vi kom første gang, men bestemt billigt. Den stor forskel til

Damnark er priserne på resturanter, man kan stadig spise rigtigt godt for 100 kr. pr. mand incl vin/øl. På "Bungy bar" (strandbaren på campingpladsen)

koster en stor fadøl kr. 15,-

Et billed fra "Bungy bar"

Bungy bar er for øvrigt stedet hvor de unge menesker mødes om aftenen, herfra er der arrengeret gratis transport til et Diskotek.

Det fungere faktisk ret godt, og er en gratis service når de vil hjem fra diskoteket ringer de bare på et mobil nummer og en bus henter dem retur til campingpladsen.

Vi har haft vores 2 piger med i år (16 og 18 år) og de har bestemt ikke kedet sig !

Stranden på campingpladsen

Helt i strand mode var vi dog ikke, det lykkedes os at besøge Vrsar som ligger ganske kort fra campingpladsen. det er en rigtig hyggelig by

at gå rundt i, masser af marked og en rigtig fin havn.

Lidt af havnen i Vrsar

Vrsar

Som altid når vi er i Kroatien, er vi også en tur i Rovinj super hyggelig by som nærmest er bygget ud i havet !

Rovinj hugget fra Google :)

Når man bor så tæt på skal man også besøge Porec, tag evt. en vand taxi fra campingpladsen det er ikke helt nemt at få parkeret bilen.

De små handelsgader i porec

Vi har haft super godt vejr en enkelt morgen/formiddag med en regnbyge, samt en enkelt morgen hvor det blæste voldsomt op !

Alle bade tingene i havet rev sig løs, og folkene fra campingpladsen kæmpede en brav kamp for at redde dem.

Heldigvis varer disse uvejr ikke ret længe, og allerede få timer efter var folk tilbage på stranden. Vandet var dog noget grumset et par dage efter !

Generelt har temperaturen ligget i mellen 25 - 27 grader i skyggen, vi havde dog et par dage hvor vi rundede de 35 grader i skyggen.

Endnu en god ferie er slut, tiden går hurtigt og vi må hjem til det dårlige vejr i Danmark. Vi kørte i regnvejr fra vi kom til Slovenien og resten af

turen hjem, som sædvanligt med en overnatning på Katzenkopf.