Australien September 2014

 

D. 2/9 2014

Så kom vi også til Eyers Rock lufthavn, hvor vi blev hentet af Timmi fra Way Outback Tours. Klokken er efterhånden blevet 15.00 og vi kørte derfor direkte ud mod Eyers Rock, første stop på turen er et "kultur center" hvor vi fik lidt information omkring hele området omkring Uluru (det hedder stenen). Især omkring de hellige steder rundt i området, hvor der ikke er adgang for turister som os :)


Timmi vores guide

Hele området er for ganske få år siden blevet givet tilbage til en lokal bestyrelse, bestående af den oprindelige befolkning (Aboriginals). Området fungere nu som et selvstyre hvor alle beslutninger træffes via dette råd.

Vi nåede også en god gå tur omkring Uluru, vi nåede ca. 1/5 rundt før vi igen blev samlet op af bussen for at køre til den første lejr. Lejren består af en række telte, et shelter, en bålplads ingen strøm men normalvis rindende kold vand.


Teltene i lejren


Vi nåede tilbage i tide til at vi med et glas champange i hånden kunne se solnedgangen over Uluru, en helt fantastisk oplevelse.


Uluru i baggrunden

Nå men tilbage til Timmi som er i fuld gang med at lave mad over bål, opvasken blev overladt til gæsterne men det var nu meget hyggeligt.
Vi er en gruppe på 16 personer af forskellig nationaliteter, det fungere rigtigt fint jeg er sikkerpå vi får nogle fantastiske dage sammen :)


Fælles madlavning


Så snart solen er væk bliver der koldt i ørkenen, vi havde en nat med omkring 7 grader i teltene. Men med en god sovepose og lidt tæpper går det fint !

Se flere billeder fra Uluru